(Leestijd: 1 - 2 minuten)

vrouwenVrouwen
Vrouwen geven vaak aan het belangrijk te vinden hun voeten goed te verzorgen. Toch krijgen juist de voeten de minste aandacht van al onze lichaamsdelen. Met name buiten het zomerseizoen moeten voeten het vaak ontgelden.

Daar waar u uw gezicht soms meerdere malen per dag met crèmes en andere verzorgingsproducten worden verzorgd, laat de verzorging van uw voeten nogal eens te wensen over.

Meer dan de helft van de vrouwen geeft de voeten hooguit één keer per week wat extra aandacht. Vaak in de vorm van een verzorgende crème of olie. Bij jongere vrouwen is dat percentage zelfs nog wat hoger en bestaat die ‘verzorging’ in voorjaar en zomer vooral uit het aanbrengen van nagellak. Wat onder de nagellak allemaal gebeurt wordt daardoor aan het zicht onttrokken.

Wist u dat drie van de vier mensen voetproblemen ervaren tijdens hun leven waavaqn vrouwen vier keer meer last van hun voeten hebben dan mannen? Schoeisel als hoge hakken, (stiletto's) zijn hier mede oorzaak aan.

Ook voor zwangere vrouwen is voetverzorging van groot belang. De voeten dragen ons hele lichaamsgewicht en de verzorging van voeten wordt nog belangrijker wanneer iemand zwanger is. Bij zwangerschap wordt de vrouw immers zwaarder en haar voeten krijgen daardoor meer gewicht te dragen en worden zelfs iets groter. Dat zorgt ervoor dat er meer eeltvorming ontstaat en kans op overige klachten is.

Het is daarom verstandig als zwangere vrouw regelmatig de voeten te laten verzorgen met een pedicurebehandeling. Lichaamsverzorging houdt niet op boven de enkels. Wanneer de (teen)slippers en korte broeken weer uit de kast worden gehaald, is het plezierig dat ook de voeten de nodige aandacht hebben gehad die ze verdienen. Geen ontsierende verdikte nagels of droge gele eeltplekken, maar voeten die gezien mogen worden en u plezierig en wel door de zomer en het najaar heen brengen.

Even weg uit alle hektiek en even de tijd voor uzelf om te kunnen ontspannen? Dan bent u bij Pedicure Watergraafsmeer aan het juiste adres!

Wacht dus niet te lang en blijf er NOOIT mee doorlopen. Bel: (+31) 06 23 28 28 48 of maak een afspraak.